Informatie Installatie en instellingen SPSS

Op de HAN, en dus ook bij ABC, wordt in collegejaar 2023/2024 gewerkt met IBM SPSS Statistics 27. Als je zelf een oudere versie geïnstalleerd hebt op je pc of latop, is dat overigens geen probleem.

Als student of medewerker van de HAN kun je gratis gebruikmaken van SPSS. Hoe je kunt beschikken over de gratis versie vind je op Insite op de pagina over Onderzoek.

Mocht je toch een eigen licentie van SPSS willen hebben dan kun je deze als student of medewerker voordelig aanschaffen bij surfspot. Kijk over de exacte voorwaarden op www.surfspot.nl. Inloggen kan met je HANaccount. Neus ook even op de website rond om te zien wat er nog meer beschikbaar is.

Aanpassingen op de standaardinstallatie

Bij de HAN zijn op de standaardinstallatie van SPSS enkele aanpassingen gedaan. De versie waarmee deze website is gemaakt heeft dezelfde aanpassingen als bij de HAN. In de onderstaande screenshots kun je zien welke aanpassingen er gedaan zijn.

Edit menu Via Edit en Options kom je bij de instellingen.

De onderstaande screenshots spreken voor zich. Alleen op de tabbladen waarvan screenshots zijn, zijn er aanpassingen op de standaardinstallatie.

De instellingen die je bij Options opgeeft, gelden bij het opstarten van SPSS. Je kunt ook instellingen in de menu's veranderen. Die wijzigingen zijn echter tijdelijk.

topknop

Opties general

topknop

Opties Data

topknop

Opties Currency

topknop